Wierook Kegels


Wierook Kegels Online kopen


Webwinkel Keurmerk en klantbeoordelingen

Wij breiden ons assortiment constant uit...

Ben je op zoek naar specifieke wierook kegels en kan je deze niet vinden in onze webshop? Stuur dan een e-mailbericht met je verzoek naar info@wierookkopen.nl of laat een bericht achter op onze contactpagina. Wij nemen dan spoedig contact met je op. 


Veilig Wierook Kopen Online

Wierook kegels online kopen? Natuurlijk bij Wierookkopen.nl!

De meeste mensen die wierook branden, gebruiken over het algemeen de traditionele wierookstokjes. Maar ben je ook al bekend met wierook kegels?

Wat zijn wierook kegels?

Wierook kegels (ook wel wierook cones of incense cones) bestaan uit hetzelfde materiaal als de stokjes. Het grote verschil is dat het “deeg” dat normaliter om de bamboestokjes heen wordt gedrukt, nu in de vorm van een kegel wordt gevormd.

Het grote voordeel is, dat je kegels makkelijker overal kan plaatsen. Ze zijn namelijk niet zo groot en een stuk stabieler dan stokjes. In tegenstelling tot wierookstokjes hoef je ze dan niet in een speciale houder te zetten, maar wordt het door ons zeker aangeraden. De kegel brandt namelijk in zijn geheel op, met als risico dat de ondergrond waar het op staat kan beschadigen. En dat is natuurlijk niet de bedoeling! Om dit op te lossen hebben wij mooie en praktische wierook kegel houders in ons assortiment.

Hoe brandt je wierook kegels?

Wierook kegels zijn heel makkelijk te gebruiken. Je steekt net als bij wierookstokjes de bovenkant aan (het smalle puntje in dit geval). Laat het 10-15 seconden branden en doof vervolgens de vlam. De kegel brandt van het puntje helemaal naar beneden. De aangename geur zal zich tijdens het gloeien van de kegel door de hele kamer verspreiden. Kegels branden sneller op dan de stokjesvariant. Wel komt er meer wierookgeur vrij en heb je niet de geur van het bamboestokje.

Tip

Leg een beetje zand in de houder onder de kegel. Hiermee verhoog je namelijk de veiligheid tijdens het brandproces. Door zand onder de kegel te plaatsen, zorg je ervoor dat de luchttoevoer onder de kegel verbetert. Je verlaagt hiermee tevens het risico dat de wierookhouder door de hitte barst.